Handleiding webshop bouwen

Wil jij zelf een eigen WordPress webshop gaan bouwen? Dan zul je al snel denken dat dit onmogelijk is en dat dit niet gaat lukken. Toch hoeft het bouwen van een eigen webshop helemaal niet zo moeilijk te zijn, want in deze tijd zijn er genoeg programma’s waarmee jij zonder technische kennis binnen no-time een professionele en strakke webshop kunt bouwen.

Aangezien ik heb gemerkt dat er veel vraag is naar een handleiding/stappenplan voor het bouwen van een webshop heb ik deze handleiding geschreven. In deze handleiding neem ik jou stap voor stap mee door het proces om zelf zonder technische kennis een professionele en functionele webshop op te zetten. Laten we maar snel gaan beginnen, want des te eerder we beginnen des te eerder jouw eigen webshop online staat!

Een belangrijke vraag die jij jezelf vooraf moet stellen is waarom heb ik een webshop nodig? Persoonlijk denk ik dat de meeste mensen hier al wel een antwoord op kunnen geven, want vaak wil je online producten gaan verkopen. In de meeste gevallen gaat het om een eigen product, maar je kunt deze handleiding ook gebruiken voor het opzetten voor een webshop om te dropshippen, affiliate marketing of wat voor vorm van e-commerce dan ook.

Is jouw onderneming door het coronavirus hard geraakt, omdat je nog niet online actief was? Dan is het sowieso handig om ook direct online actief te worden, want het internet is de toekomst en hier moet iedereen met een eigen onderneming op actief zijn.

Een aantal jaar geleden was het bouwen van een website nog een hele ingewikkelde klus. Laat staan het bouwen van een webshop, want dit was nog veel lastiger. Zo had je kennis nodig van verschillende programmeertalen als HTML, CSS, JavaScript, PHP en moest je koppelingen kunnen maken met betaalsystemen. Op basis hiervan kan ik mij zeker voorstellen dat je denkt dat het bouwen van een webshop te lastig gaat worden voor jou, maar ik heb goed nieuws.

Sinds de komst van WordPress is het bouwen van een website en webshop stukken makkelijker geworden. Sterker nog het is voor iedereen mogelijk geworden om zelf een eigen WordPress website of webshop te bouwen. In deze handleiding neem ik jou stap voor stap door dit hele proces heen en laat ik je zien welke programma’s ik ga gebruiken en hoe het allemaal werkt. Zit je daarna nog met vragen? Dan kun je deze altijd stellen onderaan deze pagina.

Het bouwen van een eigen WordPress webshop kan op erg veel verschillende niveau’s. En omdat hier zoveel verschil tussen zit is het goed om van te voren te weten voor wie deze handleiding het meest geschikt is.Ik heb deze handleiding gemaakt voor de echte beginners die nog nooit zelf met WordPress hebben gewerkt. Zij zullen daarom ook niet weten hoe dit allemaal werkt en wat ze precies moeten doen. In deze handleiding ga ik dat daarom allemaal stap voor stap uitleggen.Heb jij al enige ervaring? Dan betekent dat niet dat deze handleiding niet geschikt is voor jou. Ik weet namelijk wel zeker dat jij hier ook nog erg handige informatie uit kunt gaan halen waar jij veel profijt uit kunt gaan halen. Daarbij kun je het voor jezelf ook zo lastig maken als je zelf wilt, want de tools die ik in deze handleiding gebruik beschikken over alle functionaliteiten en mogelijkheden die jij zou kunnen gebruiken voor het bouwen van jouw eigen WordPress webshop.In deze handleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aanbod:Het kiezen van een domeinnaam & webhosting
Het aanmaken van een zakelijk e-mailadres dat aansluit bij jouw domeinnaam
Het installeren van WordPress op jouw domeinnaam
De WordPress instellingen goed zetten voor optimale resultaten
Een WordPress thema kiezen en instellen
De pagina’s aanmaken en het menu instellen
Hoe jij de pagina’s kunt opbouwen met een page builder
Uitleg over WooCommerce en hoe dit precies werkt
Gevonden worden op Google
Jouw webshop live zetten & onderhouden