Webdesign voor beginners.

Een eenvoudige (maar complete) handleiding  

contact ons

Deze handleiding helpt je op weg om je eerste project op te zetten.

Webdesign voor beginners.

Een eenvoudige (maar complete) handleiding  

contact ons

Deze handleiding helpt je op weg om je eerste project op te zetten.

 

Kies iets eenvoudigs voor uw eerste ontwerp.

Dit lijkt vanzelfsprekend, toch? Maar soms kunnen we te ambitieus worden en uiteindelijk ontmoedigd raken. Voor je eerste project is het verstandig om iets eenvoudigs en leuks te kiezen. Een webshop is ingewikkeld en kan beter worden aangepakt zodra je meer ervaring hebt.
Een blog is een goede keuze om mee te beginnen. Het zal een goede oefening zijn om wordpress onder de knie te krijgen. 
Probeer vooral te genieten van je creatieve bezigheden!

 

UI- & UX design.

User Interface & User Xperience zijn twee design termen die we vaak tegenkomen.

UI design heeft alles te maken met het visuele geheel en de vormgeving van jouw project. Dit noemen we ook wel de “look & feel”. De grafische elementen, van kleurgebruik tot buttons, die er toegepast moeten worden en de stijl waarover het moet beschikken

UX-design focus zich voornamelijk op het gevoel van de gebruikers, de interactie en de beleving die de gebruiker met een product of dienst heeft.

Dit is kort uitgelegd wat het verschil is tussen de twee termen. 

 

Kijk buiten het web voor inspiratiebronnen

“Ontwikkel een oog voor het herkennen van goed design en begin te analyseren waarom iets wel of niet werkt, ongeacht het medium”

 

Bekijk verschillende soorten ontwerpen

Sta open voor verschillende soorten design en ga actief op zoek naar inspiratie. Hoe meer kennis je hebt, hoe makkelijker het zal zijn om je eerste website te ontwerpen.

Kennis van productontwerp, illustratie en zelfs branding kan uw creatieve zintuigen verder ontwikkelen.
Voor inspiratie die verder gaat dan webdesign, biedt www.Abduzeedo.com schitterende voorbeelden. Of het nu gaat om posterkunst, bagage of meubels, u ziet fantastische voorbeelden van diversen goed uitgevoerde ontwerpen. 

Onderwijs informeert intuïtie.

Vind de juiste webdesigntools

Raak vertrouwd met de hulpmiddelen om websites te bouwen. Als je een basiskennis hebt van de meest gebruikte tools die tegenwoordig worden gebruikt, heb je een grotere kans om te slagen als professionele webdesigner. Enkele veelvoorkomende hulpmiddelen zijn:

Adobe-XD. Dit op vectoren gebaseerde systeem wordt gebruikt voor een groot aantal toepassingen voor webdesign, zoals het creëren van interacties, overgangen en andere visuele en dynamische elementen die veel voorkomen bij moderne websites. Dit platform werkt prachtig samen met andere Adobe-tools zoals Photoshop en Illustrator. 

Figma. Deze alles-in-één tool helpt UX-ontwerpers en webontwikkelaars in een team samen te werken aan projecten in een browsergebaseerd platform. Het belangrijkste doel van dit platform is webdesign, maar het is het meest populair bij teams van ontwerpers omdat het het gemakkelijker dan ooit maakt om in realtime samen te werken aan hetzelfde project.

Sketch. Voor webdesigners die veel op UX focussen, is Sketch een geweldige kleine tool. Dit platform biedt een heleboel verschillende functies, zoals wireframes, prototyping en verschillende UX-snelkoppelingen.

 

Lettertype

We lezen, zonder dat we ons bewust zijn van welke lettertypen.
Besteed aandacht of een lettertype werkt of niet. Bijvoorbeeld:
of een lettertype goed leesbaar is in het menu, of wat maakt het, dat handgeschreven lettertype soms goed werkt.
Googlefonts is een uitstekende bron om populaire lettertypen in de gaten te houden.
Door vertrouwd te raken met verschillende lettertypen, kunt u het juiste lettertype kiezen voor een website.

Aanvullende tips voor het starten van uw eerste webdesign.

 

Weet hoe SEO werkt.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is essentieel als het erom gaat een website te laten “ranken” op de zoekpagina’s van Google. SEO is het proces van het optimaliseren van een website om deze zo hoog mogelijk te laten scoren. Webdesigners zijn hier min of meer verantwoordelijk voor, omdat SEO-mogelijkheden vaak zijn ingebouwd in de kern van een website. Als u SEO begrijpt, wordt u als designer meer gevraagd.

 

Word lid van online communities voor webdesigners

Er zijn zoveel voordelen om lid te worden van een online communitie voor webdesigners. Het is een uitstekende plek om te netwerken, meer te weten te komen over de laatste trends, te zien wat voor werk anderen doen, inspiratie op te doen en zelfs hier en daar een paar vrienden te maken. Enkele van de meest populaire online communities voor webdesigners zijn SitePoint, Designer News en UX Mastery.

Als je wilt zien wat er speelt in de wereld van webdesign, kan het geen kwaad om je eigen Twitter-account aan te maken. Het hebben van een Twitter-account heeft niet alleen voordelen voor u op het gebied van marketing, maar u kunt het ook gebruiken om de topontwerpers in webdesign te volgen.

 

Vind inspiratie bij andere ontwerpers

Je bent ongetwijfeld websites tegengekomen die u hebben verrast met hun verbluffende ontwerp.
Pinterest is een geweldige plek om voorbeelden van websites te vinden. Ook awwwards heeft altijd nieuw en fris werk en een verscheidenheid aan themes. dribbble richt zich op individuele ontwerpers en biedt een forum om feedback te krijgen en met anderen over hun werk te communiceren.

 

Zoek naar mogelijkheden voor kritiek

Je moet er constant naar streven om je werk te verbeteren. Dat is de enige manier waarop je ooit zult verbeteren! Maak je geen zorgen als je geen collega’s in de webdesignwereld hebt.

Tal van online bronnen kunnen u in contact brengen met andere webdesigners zoals Reddit en DesignCritiques. Plaats gewoon je werk en vraag om feedback. Zo simpel is het