Google maakt gebruik van een verscheidenheid van methoden om te bepalen welke pagina’s eerst worden weergegeven. De exacte formule van Google is een geheim, daar zullen we nooit achter komen. Maar je kan zelf wel veel doen om hoger in google te komen met je website. Lees snel verder hoe je dat kan doen. Wil je er zelf niet aan beginnen laat uw website dan optimaliseren door ons. Quixdesign kan je website beter vindbaar maken!

Ontwerpen, Promoten en strategie

Je website presenteren

Een hoge score van je website is tegenwoordig zeer belangrijk en bovendien is google nu immers de meest gebruikt zoekmachine onder internetters. Een van de eerste dingen die wij voor je doen is je website gaan indexeren en je aan te melden bij het open directory project ter promotie. De reden om dat te gaan doen is, omdat google deze directory gebruikt als basis van haar eigen index. Een website die in het open directory project staat wordt daarnaast door google vaak gezien als belangrijker.

Ten tweede melden we je sitemap aan bij google search console. Met deze actie heb je de grootste kans dat je pagina’s snel geïndexeerd worden. Als de website klaar is om te worden geïndexeerd door google is het afwachten en gaat je ranking van start. Dat gebeurd niet in 1 dag, maar kan soms wel maanden duren. Stap voor stap hoger in Google! Door het bestuderen van je logfiles kunnen we zien of google bezig is met indexeren. .

Hoger in google

Na zoekmachine optimalisatie (SEO) is je website promoten de meest geschikte manier om bezoekers naar je website te krijgen. Je website promoten is minder doeltreffend dan SEO, maar het aantal bezoekers stijgt dan wel binnen een zeer kortere periode.
Ook kan je zelf aan promotie doen, door zoveel mogelijk mensen te laten weten dat jouw website in de lucht is, zodat potentiele klanten naar je site toe komen, dat kan op diverse manieren zoals via social media zoals twitter, facebook, linkedin of via email marketing, advertising en meer. Als google merkt dat je website goed bezocht word, dan gaat google je website als “interessant” zien en dat helpt ook om hoger in google te komen.

Hoger in

staan met jou website?

Aan je eigen website sleutelen blijft ontzettend leuk. Uiteraard wil je dat Google je website snel kan vinden. Om je website hoog te laten scoren in de resultatenlijst van zoekmachines, moet je de techniek van SEO (search engine optimalization) door hebben. Wij geven je enkele tips hoe jij je website beter kan verkopen door bepaalde slimmigheden toe te passen.

Zoekwoord

Een zoekwoord, oftewel “keyword” in vakjargon, is in het algemeen een woord waarvan je denkt dat iemand het zal intypen om uw diensten of producten te vinden in Google. Een zoekopdracht kan bestaan uit een enkel zoekwoord of een combinatie van steekwoorden. Denk hierbij vanuit het gezichtspunt van een zoekmachine. Het is logisch als het woord niet voorkomt in jouw tekst, dan kan een zoekmachine niet weten dat jouw pagina over dat onderwerp gaat! Je zoekwoord moet dus een paar keer voorkomen in je eigen tekst. Overdrijf het niet want anders ga je “spammen”. Een tekst moet op de goede manier geschreven worden met je juiste zoekwoord van jouw inhoud. Hoe beter je zoekwoord kan omschrijven, hoe beter Google de zoekopdracht kan begrijpen. De persoon krijgt daardoor betere resultaten en krijgt dus sneller zijn zoekresultaat. Gebruik eventueel synoniemen als je wil concurreren met andere sites die specifiek hoog staan op dat zoekwoord.
TIP: Selecteer je zoekwoord die gerelateerd is aan jouw bedrijf, producten of diensten. Je moet creatief zijn en rekening houden met wat de zoekmachine gebruikers ook daadwerkelijk zouden intypen. Zet jezelf in hun schoenen en denk aan welke zoekwoorden jij zou intypen om je bedrijf te vinden. Plaats je zoekwoord in de inhoud van uw site en zorg dat er zoekwoorden in de meta-tags, header en pagina-inhoud zitten. Vraag jouw webdesigner om dat te doen.

Social Media & Foto’s

Social media is een goede manier om een website te promoten, maar het is nog niet duidelijk of het invloed heeft op je score in Google. Zorg in ieder geval dat het verkeer van je sociale netwerken, sociaal vriendelijk is door bijvoorbeeld de inhoud interessante titels te geven eventueel aangevuld met beelden.
Als je foto’s plaats op je website, moet je op de foto een “ALT tekst” plaatsen.  Een “ALT tekst” (of alternatieve tekst) is gewoon een manier om een ​​korte beschrijving van woorden te geven over de inhoud van de foto. Dat is nodig want Google kan geen foto’s lezen. Aangezien alle zoekmachines in wezen blind zijn, kan je door een ALT-tekst toe te voegen de zoekmachine een beetje helpen.

 

Sitemap

Vraag aan je designer om een sitemap te maken en om jouw website te laten indexeren. In een sitemap worden alle pagina’s van de website vermeld. Als Google jouw website binnenkomt “crawlen” zal hij alles pagina’s indexeren die in de sitemap zitten. Door een sitemap, snapt google hoe jouw website is opgebouwd en hierdoor beter weet wat er met jouw website bedoeld word.

Doorverwijzingen

Google kijkt naar de links op uw website en kijkt naar de woorden om de inhoud van uw pagina te bepalen. Gebruik doorverwijzingen binnen een webpagina als een manier om zoekwoorden te benadrukken. IPV te schrijven “Klik hier voor meer informatie over mijn product”. Is het beter om te schrijven: “Lees meer over mijn product”. doorverwijzingen van andere websites naar jouw website worden gebruikt om te bepalen of jouw website interessant is. Dat bedoelen ze met linkbuilding. U kunt uw website interessanter maken/verbeteren door het uitwisselen van links met andere relevante websites. reclame uitwisselingen zijn niet relevant! En ga zeker niet betalen voor links. deze service zijn vaak bekende spammers die je website te niet doen. Je mag niet overdrijven met links. Een pagina die uit niets anders bestaat als links wordt als spam gezien en word “gestraft” met een lagere ranking! Kijk daar voor uit.

Dichtheid van je zoekwoord

Zoekwoorddichtheid is een percentage dat aangeeft hoe vaak een zoekterm op een pagina voorkomt tov het totaal aantal woorden, dus dat zijn ook alle menu items en andere tekst blokken op een pagina. Voor Google is een zoekwoorddichtheid een belangrijk gegeven, omdat je daarmee kunt duidelijk maken wat de inhoud van de pagina is en wat het belangrijkste onderwerp is. Op die manier bepaalt Google en andere zoekmachines wat relevant is voor dat zoekwoord en zal de pagina op basis van de relevantie hoger of lager ranken wanneer er op dat woord wordt gezocht.

Website optimalisatie plus pakket

SEO +

Als we starten met je website, en je kiest voor het SEO + pakket, maken we eerst een website analyse en voeren we een website onderzoek uit. We bouwen uw professioneel website op maat, zodat uw bezoekers meteen de gewenste informatie vinden. Er dient ook zeker rekening te worden gehouden met de veranderlijke wijze van zoekmachines om posities te kunnen behouden en te verbeteren in google. Heeft u al een bestaande website en staat uw website nog niet hoog in google? Dan kunnen je website analyseren, en onderzoeken wij de mogelijkheden van het optimaliseren. Wij gaan ervoor zorgen dat je website vindbaar wordt en beter gaat scoren  in Google, zonder al te veel aanpassingen te doen aan jouw bestaande website. Door je website aantrekkelijke op de markt te brengen, gaan we voor een zo hoog mogelijke positie!
Bekijk het SEO+ pakket en neem vrijblijvend contact met ons op voor een website onderzoek en analyse.